Elin Kjellström!

Day 1 - Washington

Hälsade på Obama och Vita Huset. Verkligen inte varje dag man får springa runt i presidentens trädgård, vi lyckades ha sådan tur att få komma in där när de har öppet för visning (vilket de bara har 2 gånger om året). Helt underbart fint hade de i alla fall, skulle inte ha något emot att bo där. Här ser ni framsidan av huset, mig & pappa på baksidan av huset. Kändes lite som att åka tillbaka ett par månader eftersom allt blommade överallt, men det är ju klart det måste vara blommor hemma hos Obama!

Lincoln Memorial fick också en liten titt. Det här är vad jag kallar mäktigt.

Framsidan av Lincoln Memorial och Lincoln själv. Här ser ni också var Martin Luther King stod när han höll "I Have A Dream"-talet (lite historia där ja). Washington Monument i bakgrunden också, än en gång: mäktigt.

World War Memorial - Till minne av alla som dog i kriget. Jättefint uppställt med en krans för varje delstat, till minne av alla.

Arlington National Cemetery - kyrkogård/gravplats för alla som dött i krig. Det var hur många fält som helst med sådana vita gravstenar... Alldeles för många som har mist sina liv i krig. Onödiga krig. Men fint var det att se att alla fick sin egen plats där i alla fall.

Myste runt längs floden i Washington - lite sommarkänsla på det!

Avslutade dagen med lite tittade i affärer och lite fika på en Cupcake-bageri. Choklad + kokos var ju helt underbart. 

Här har ni en liten summering av bilder vad vi hann med första dagen i Washington. Egentligen var det ju andra dagen men första dagen hann vi endast gå ut och äta middag sent på kvällen eftersom vi reste i stort sett hela dagen. En händelserik och supermysig första dag - bra start på resan. Det var toppenväder hela första dagen och märkte att jag hade bra mycket kläder för att kunna gå runt i solens hetta. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas